zaterdag 30 april 2011

Brandende voeten en behandeling met een bijzondere creme: Algonerv


Algonerv® is een nieuwe, pijnstillende creme met twee werkzame stoffen: een lage dosis van capsaicine, een bekend antipijn middel op basis van rode peper, en een innovatieve stof die makkelijk door de huid dringt en daar waar de pijn zich manifesteert zich splitst in een lichaamseigen pijnstillende en ontstekingsremmende stof met de mooie naam palmitoylethanolamide.
Adelmidrol is een heel bijzondere stof op basis van deze lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer. Dat wil zeggen dat onze eigen lichaamscellen deze pijnstillende en ontstekingsremmende stof zelf maken in geval van pijn en ontsteking. Alleen bij ernstige pijnen, zoals bij neuropathie, wordt er veel te weinig van gemaakt. Dan kunnen we nu dus het lichaam helpen door deze creme op de huid aan te brengen. De meeeste van onze patienten merken dan dat de pijn relatief snel minder wordt. Maar soms moet je toch wel even daarop wachten, en een paar dagen smeren, of het voedingssupplement Normast toevoegen aan de pijnstilling. Dit laatste is een pil op basis van die lichaamseigen stof. Dus je behandelt je pijn dan van buiten met de creme EN van binnen met de pil.

Pijnstillende werking van Algonerv® creme 

De pijnstillende creme met Adelmidrol is dus tot stand gekomen doordat twee moleculen van dat palmitoylethanolamide aan elkaar gekoppeld zijn. Om de pijnstillende werking nog verder te versterken is er een tweede actieve stof aan deze creme toegevoegd. Dat is een stof die in rode pepers zit, met de naam capsaicine.

Capsaicine heeft een heel bijzondere pijnstillende werking op zichzelf, en het prikkelt de zenuwen een beetje, zodat ze, vreemd genoeg, de pijnprikkels wat minder door gaan geven.[1][2][3] Wel moet je goed je handen wassen na het insmeren van de pijnlijke plekken met deze creme, want de rode peper bestanddelen wil je niet in je ogen krijgen.


Adelmidrol in Algonerv creme wetenschappelijk onderzocht


Adelmidrol is een heel bijzondere stof, die goed in de huid doordringt en daar zijn pijnstillende en ontstekingsremmende werking dan kan uitoefenen.
Aldelmidrol blijkt uit onderzoek bij kinderen met vervelende ontstoken huid, met pijn en jeuk zinvol en veilig te zijn.[4] Bij dieren blijkt Adelmidrol ook duidelijk onstekingen te verminderen. In een dierproef met adelmidrol werd gezien dat Adelmidrol een uitgelokte onsteking duidelijk kan verminderen.[5] Honden met ernstige ontstoken tanden hadden ook veel baat bij de behandeling met adelmidrol; de ontsteking werd stukken minder.[6]

In een artikel uit 2008 werd over dit middel geschreven: 


Recently, a new drug containing PEA has been approved by the Food and Drug Administration* for the treatment of dermatitis; moreover, a recent pilot study aimed to assess the efficacy and safety of the twice daily application of a topical emulsion contain- ing 2% Adelmidrol, a PEA analogue, in 20 paediatric patients suffering from atopic dermatitis. This study showed an 80% increase in symptom resolution (51) via the inhibition of NGF release from mast cells.  
*We nemen aan de Italiaanse overheid wordt hiermee bedoeld.

(Cannabinomimetic Control of Mast Cell Mediator Release: New Perspective in Chronic Inflammation, by D. De Filippis, A. D’Amico and T. Iuvone; Journal of Neuroendocrinology 20 (Suppl. 1), 20–25 )

Hier een voorbeeld van een patient met brandende voeten die deze Algonerv creme voorgeschreven kreeg:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten