zaterdag 30 april 2011

Brandende vagina en vulva behandelen

Ernstige jeuk en pijn vaginaal en vulvair door een soort ontstekingsachtige kankervorm met de naam lichen planus bij een 80plusser. Pijn en jeuk in de vagina bestond al 25 jaar, werd door een aantal gynaecologen en dermatologen zonder resultaat behandeld met allerlei lokale cremes en smeersels, totdat wij palmitoylethanolamide tabletten en vaginale palmitoylethanolamide gel, Saginil toepasten. De vaginale jeuk en de pijn zijn nu aan het verminderen, 50% minder, de patiente is niet meer vrijwel suicidaal en klom zelfs weer op de fiets. Na het ophogen van de doseringen verdween de vaginale pijn en de branderigheid zelfs geheel.
Lichen planus dienen we op te vatten als een ontstekingsreactie in de huid, het kan een jeukende uitslag geven, met paarsrode bultjes, alsmede pijn. De bultjes kunnen ook gezien worden op de armen en benen. Vooral bij vrouwen worden ook wel afwijkingen gezien ter plaatse van het mondslijmvlies. Dan zijn er witte streepjes op het wangslijmvlies te zien en rood en makkelijk kwetsbaar tandvlees (gingivitis). Er kunnen daarnaast afwijkingen zijn op de schaamlippen (ingang vagina) en de vagina zelf, en zelfs hogerop richting baarmoeder. Patiƫnten met een vulvaire lichen planus zullen soms ook in de mond tekenen vertonen van lichen planus. Palmitoylethanolamide is een nieuwe therapeutische mogelijkheid om de pijn en de auto-immuun-getriggerde ontsteking te moduleren en te remmen. Dat komt o.a. omdat het de pathologisch ontspoorde mestcellen stabiliseert.
Omdat Normast een lichaamseigen stof is, die in principe dus (vrijwel) geen bijwerkingen heeft, en het ook zo goed werkzaam is, is het voor veel patiƫnten veel prettiger om in te nemen dan bijvoorbeeld Lyrica en dat soort chemische middelen.

Hoe beginnen met Normast?

Om het lichaam meteen goed te voorzien van deze lichaamseigen pijnstiller, zijn er kleine zakjes, sachets, ontwikkeld met poeder, dat je twee maal per dag onder je tong kan laten smelten. Het poeder waarin Normast wordt dan direct door het mondslijmvlies opgenomen in het bloed, en kan zo goed inwerken op de pijnplekken waar het nodig is. In die eerste verpakking zitten twintig van die kleine zakjes, zodat je er 10 dagen mee kan doen.

Daarna stap je over voor een maand ongeveer om 600 mg tabletten, daar neem je er dan weer 2 van per dag. Die zitten in doosjes van 20 stuks.

Meestal merken mensen met pijn dat de pijn minder wordt tussen de 2de en de 5de week.

Daarna, als je goed reageert is het handig om de dosis wat te verminderen, en dan twee tabletten van 300 mg te nemen.

De Normast is zoals gezegd een lichaamseigen stof, en tot nu toe zijn er in de literatuur geen bijwerkingen van betekenis gevonden. Ook hebben we geen negatieve interacties tussen Normast en andere pijnstillers of medicijnen gevonden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten